Szakmai Hírlevél

Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége
 
 
 
   
  Vidéki turizmus 2023-24 katalógus  
 
  Izgalmas eseményekkel teli programajánlónk  
 
  Hazai és nemzetközi hírek az iparágból  
 
  Lehetőségek a falusi turizmusban képzés  
 
 
 

Vidéki turizmus 2023-2024 katalógus

 

 

! UTOLSÓ LEHETŐSÉG A JELENTKEZÉSRE !

Várjuk a jelentkezéseket a Vidéki turizmus 2023-2024 katalógusba!

  • megjelenés egy országos kiadványban, mely a Tourinform irodákban is megtalálható lesz,
  • 1 cikkben történő megjelenés a honlapunkon
  • 1-1 poszt a közösségi médiafelületeinken (Facebook, Instagram)
  • és ha ez nem lenne elég, az ONLINE LAPOZHATÓ változatát is promotálni fogjuk, szakmai hírlevelünkben és egyéb marketingfelületeken!

A katalógusba elsősorban falusi szálláshely-szolgáltatók jelentkezését várjuk, de termelők, program- és egyéb szolgáltatók is tudnak hozzánk csatlakozni!

2023. szeptember 15-ig várjuk a jelentkezéseket!

 
 
  JELENTKEZZEN MOST A KATALÓGUSBA!  
 
 

Érdekel a falusi turizmus? Nemsokára indul a képzésünk!

 
 
Gyakorló szakembertől szeretnél ismeretek szerezni rugalmasan és gyorsan? 
Ne keress tovább, ez a Neked való képzés! 
A Lehetőségek a falusi turizmusban képzésünk 70 órás, 5 hét alatt elvégezhető! 
Az órák online lesznek tartva pénteken délutánonként és szombatonként, ha lemaradsz valamelyikről, nem baj, hiszen rögzítésre kerül és később vissza tudod hallgatni! :) 
Ár: 80 000 Ft 
 

 
  KÉPZÉS JELENTKEZÉS  
 
 

Legyen a tagunk!

Legyen Ön is Tagja Szövetségünknek, csatlakozzon hozzánk!

Megyei szervezeteinket ITT találja!

Amennyiben nem találja megyéjét a felsorolásban, van egy jó hírünk! Szövetségünknél közvetlenül is létesíthet tagsági viszonyt! Tud csatlakozni a Központi Irodánkhoz, mellyel tudja érvényesíteni többek között az Artisjus kedvezményt! Kérje a FATOSZT tagságot minél előbb! Bármi kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

PÁRTOLÓ TAGSÁG FELTÉTELEI

ARTISJUS kedvezmény

Ön tudta? Amennyiben televízió vagy bármely más zeneszolgáltatásra alkalmas eszköz segíti a vendégek kikapcsolódását a szálláson, akkor azután jogdíjat kell fizetni. A jó hír: kedvezményre és online ügyintézésre is van lehetőség! A zeneszolgáltatásért akkor is jogdíjat kell fizetni, ha a magánszálláshelyen csak TV van, de például rádió nincs.
FATOSZ TAGOKNAK KIEMELT KEDVEZMÉNY jár, 12 hónap helyett csak 4 hónapot kell fizetni, jól hangzik, igaz? Ha még nem tagja Szövetségünknek, de szeretne csatlakozni, jelezze e-mailben: info@falusiturizmus.hu   
RÉSZLETEK
 
 

Júliusi Turizmus Konjunktúra Index

 
 
 
A TKI index 2023. júliusban -5 ponton állt (-100 és +100 közötti skálán értelmezve), ami azt jelenti, hogy az ágazat szereplői helyzetüket enyhén kedvezőtlennek érzékelik. Így 2 ponttal alatta marad az egy évvel ezelőtti értékének, de a tavaly decemberinél magasabb.
Az index 6 ponttal csökkent júliusban, mely éppen kétszerese a júniusi javulásnak. Mindhárom alágazatban csökkent az index, legnagyobb mértékben (10 ponttal) a szálláshely-szolgáltatásban. A TKI index júliusban enyhén magasabb volt a szolgáltatási szektor konjunktúraindexénél (-6 pont), ennél jelentősebben a nemzetgazdasági átlagot képviselő GKI üzleti bizalmi indexnél (-9 pont).
Utóbbi két index emelkedett júliusban.
A következő három hónapban az előző év azonos időszakához képest a szállásadók 30%-a vár növekedést a vendégéjszakák számában, 36%-uk stagnálást, s 34%-uk vár visszaesést. A vendéglátásban működők közül 17% vár vendégforgalom növekedést, míg 42% stagnálást, 41%-uk pedig visszaesést vetít előre. A turisztikai cégek 75%-a a működési költségek növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan, 23% esetében nem változtak e költségek, s 2% jelzett csökkenést. Az elmúlt hónapok folyamatai még így is azt mutatják, hogy enyhül a szolgáltatókra nehezedő költségnyomás, valamint lehetőségük van (főként új szerződések kötésével) az energiaárak csökkentésére. A következő három hónapban a foglalkoztatott létszám csökkenése várható.

 
 
 

PANTOUR kérdőíves felmérés - Kérjük segítsék a kollégák munkáját! Előre is nagyon köszönjük!

 
 
 
A VIMOSZ konzorciumi partnerként tagja a PANTOUR európai partnerségi projektnek, amely az oktatás és a turisztikai-vendéglátó ipar közti együttműködést kívánja erősíteni. A konzorcium célja, hogy innovatív megoldásokat dolgozzon ki a turizmus készségigényének kielégítésére, olyan eredmények kifejlesztésével, mint pl: ágazati készségfigyelő rendszer (Sectoral Skills Intelligence Monitor), készséglabor, oktatók forráskönyve, 2026-2036 közötti készségstratégiai terv, stb.  Eredményeinek kiaknázásával a PANTOUR az álláskeresők, a munkanélküliek és a turisztikai ágazatban dolgozó munkavállalók, a munkaadók és a KKV-k igényeit kívánja szolgálni. 
Ezért különös figyelmet szentel a munkaerő-átképzésének és továbbképzésének a jövőbeli készségigények alapján. Annak vizsgálatára, hogy van-e szakadék a turisztikai ágazat jelenlegi készségszintje és a 2030-ban szükséges jövőbeli készségek között, összeállítottunk egy kérdőívet, amiben a három legfontosabb készségcsoport (digitális, zöld és szociális) jelentőségét kívánjuk feltérképezni a turisztikai-vendéglátó vállalkozások szemszögéből. A felmérés egyidejűleg zajlik tíz európai országban: Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, Írországban, Portugáliában, Görögországban, Finnországban, Németországban, Bulgáriában, Magyarországon.
Kitöltése maximum 8-10 percet vesz igénybe. A GDPR előírásainak megfelelően a felmérés adatbázisát bizalmasan kezeljük. Garantáljuk a teljes anonimitást a teljes kutatási folyamat során. A felmérés eredményeiről a PANTOUR honlapján (https://nexttourismgeneration.eu/) és a kialakult partnerhálózatokon keresztül folyamatosan tájékoztatjuk a szektort.
 
 
 
  KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE  
 
 

Elektromos kerékpárok a Zselicben

Immáron az ország 12 tájegységén kerékpározhatunk az Aktív Magyarország jóvoltából elektromos kerékpárral, legújabban a Zselic erdei lankáin.

RÉSZLETEK

Budapest, mint a filmturiumus kiemelt desztinációja a Monocle magazinban

Egyedi megjelenési lehetőséget kapott országunk fővárosa a globális megjelenésű Monocle magazinban.

RÉSZLETEK

Ezek a legnépszerűbb borfélék idén nyáron

Egy forró nyári napon nem csupán a könnyű fehér borok, rosék, hideg fröccsök hűtik a hangulatot, hanem a vörösek is beférnek a képbe.
RÉSZLETEK

Itt van Magyarország kutyabarát strandtérképe

Míg mi, emberek számos vizes helyszínre menekülhetünk a kánikula elől, négylábú kedvenceink számára limitáltabbak a lehetőségek. 

RÉSZLETEK
 
 

Meseösvényeken fedezhetjük fel a Budapest környéki erdőket

Útra kel a Parkerdő címerállata, a kis holló, aki izgalmas kalandokon keresztül a kirándulókkal együtt ismeri meg az erdő állatait és növényeit.

RÉSZLETEK

Megújult a Kövesdi templomrom a Balaton-felvidéki Aszófőn

A Market Építő Zrt. csaknem 50 millió forintból helyreállította a 13. századból származó Kövesdi templomromot a Balaton-felvidéki Aszófőn.

RÉSZLETEK

Jelentős turisztikai fejlesztések készülnek el őszre a Mátrában

Összesen mintegy 600 millió forintból, jelentős turisztikai fejlesztések készülnek el idén őszre a Mátrában – közölte a Graven Idol Kft.

RÉSZLETEK

Új kerékpáros túravezető képzés a Nyugat-Balatoni térségben

Újabb 8 alkalmas kerékpáros túravezető képzés indul a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a BalatonBike365 és a Magyar Turizmus Akadémia jóvoltából.

RÉSZLETEK
 
 

Felmérés a hazai agroturizmusról

 
 
 
Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központtal és a Kislépték Egyesülettel együttműködve közösen dolgozunk a termelők turisztikai szolgáltatásainak feltárásán.
A cél, hogy a hazai agroturizmus helyzetét feltárva, széles szakmai körben javaslatot tegyünk a fejlesztésekre és intézkedésekre, valamint, hogy konkrét projektek induljanak a termelők diverzifikációjának támogatásának érdekében.
Ehhez készült egy kérdőív, ami kifejezetten a hazai termelőket célozza. Kérjük, amennyiben ideje engedi, töltse ki a kérdőívet,  hogy minél több termelő kerüljön be a felmérésbe!
A kérdőív mintegy 10 percet vesz igénybe. Kitöltésével nagyban hozzájárul ahhoz, hogy pontos képet kapjunk a termelői szolgáltatásokról és ezáltal szakmailag alátámasztott intézkedések kerüljenek megfogalmazásra és kialakításra.

 
 
 
  KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE  
 
 
 
 
 
 
 

Elérhetőségeink:

További híreink:

 
 
 
 

Értékelje levelünket az alábbi képek egyikére kattintva!